A legmagasabb minőségű gyümölcsök kerülnek feldolgozásra, melyek később a söreink lelkévé válnak. Ennek az alapanyagnak a kiválasztása és a receptúrába való helyes beillesztése a sörfőzőmester legféltettebb titka.
Söreink készítésénél használunk mind árpa, mind búzamalátát, attól függően melyik idomul szebben a gyümölcs karakteréhez.
A komlózásánál nem a keserű, hanem az aroma komlókra fektettük a hangsúlyt, hogy a gyümölcsök tónusai még inkább hangsúlyozva legyenek az íz és illatélményben.
A jó sör, jó vízből készül.
Sörfőzdénk egy 38 méter mély artézi kút vizét használja, amely kielégítően lágy, a jó sörgyártáshoz.
A legkisebb mennyiségben használt alapanyag, mégis nagyon fontos szerepet játszik a sör elkészülésének folyamatában. Ő bontja a maláta és gyümölcscukrokat alkohollá és állít elő belőle szén-dioxidot.